13 Aralık 2010 Pazartesi

Nane Likörlü Elma Tatlısı

 
 
Malzemeler
4 ad. yeşil elma
12 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı nane likörü 
Üzeri İçin:
1 pk. krem şanti (Dr.Oetker Kaymak Tadında tercih edilir) 
1 su bardağı süt
 
Elmaları soyup ortadan ikiye böldükten sonra çekirdek kısmını oyarak alın.
Çanak şeklindeki elmaları yayvan teflon bir tencereye çukurları yukarı gelecek şekilde dizip üzerlerine toz şeker ve likörü gezdirin. 
Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya, elmalar hafif yumuşayıncaya dek yaklaşık 30 dk. pişirin.
Tencerenin kapağı  utlaka açık kalmalı, kapanırsa alev alabilir!
Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın.
Elmalar soğuyunca çukurlarını krem şanti ile doldurun.
Soğuk servis edin.
Afiyet Olsun...