17 Mayıs 2011 Salı

Yoğurtlu Buğday Salatası



Malzemeler

3 su bardağı aşurelik buğday
3-4 dal taze soğan
Bir tutam dereotu
1 ad. bütün tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
4-5 ad. kornişon turşu
4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
Tuz


Buğdayları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkadıktan sonra kaynamış suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Tavuk göğsünü haşlayıp elinizle liflerine ayırın (didikleyin)

Yoğurt ve mayonezi büyük bir kapta iyice karıştırın. İçine küp küp doğranmış kornişon turşu, mısır, tuz, ince kıyılmış taze soğan, ceviz ve dereotu ekleyip karıştırın.

Haşlanan buğdayları süzüp soğuk sudan geçirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Son olarak parçalanmış tavuk liflerini de karıştırın.

1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra soğuk servis edin.

Afiyet olsun...

Renkli Patates Pastası


Tamamen doğaçlama oluşturduğum bu patates salatası hem görünüm hem lezzet açısından tam not aldı...


Malzemeler
4-5 ad. patates
1/2 su bardağı mayonez
Tuz
1 diş sarmısak
2 su bardağı süzme yoğurt
2-3 dilim kırmızı pancar turşusu
7-8 ad. kornişon turşu



Patatesleri haşlayıp soğuttuktan sonra ezerek püre haline getirin. (Ben patatesi ezeceğim tariflerde çabuk haşlansın diye kabuklarını soyup 2'ye veya 3'e dilimleyip haşlıyorum)
Püre haline getirdiğiniz patatese tuz, 1/2 su bardağı mayonez ve dövülmüş sarımsağı ekleyip eze eze karıştırın. Hazırladığınız püreyi 2 eşit parçaya bölün. Parçalardan birine ezilmiş, rendelenmiş veya minik minik doğranmış kırmızı pancar turşusu ekleyip karıştırın.

Yuvarlak bir salata kasesinin iç yüzeyini yanlardan taşacak şekilde streç film kaplayın.

Sade patates püresinin yarısını kasenin içine bastırın. Süzme yoğurdu dilimlenmiş kornişon turşu ile karıştırın. Yarısını pürenin üzerine yayın. Üzerine bir kat pancar turşulu (renkli) püre koyup yayın.  Süzme yoğurdun kalan yarısını yayın. Sonra önce sade pürenin kalanını sonra renkli pürenin kalanını yayın ve kenarlardan taşan streç filmi üzerine kapatıp buzdolabında bu şekilde en az 4 saat bekletin.

Çıkardıktan sonra üzerine kapadığınız streç filmin kenarlarını açıp düz bir tabağa ters çevirin. Streç filmi yavaşça üzerinden sıyırın.

Püre pastanın üzerini nane, sumak vb. dilediğiniz baharatlarla süsleyerek soğuk servis edin.

Afiyet Olsun...