9 Mart 2012 Cuma

Profiterol



Malzemeler

Hamuru İçin:

1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz

İç Kreması İçin:

2 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 pk. vanilya


Kakaolu Sos İçin:

6 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
3,5 bardak su


Margarin, su, şeker ve tuzu bir tencereye alıp yağ eriyip su kaynayıncaya kadar bekledikten sonra unu ekleyip iyice karıştırarak hamur kıvamına getirin. Ocaktan alıp biraz soğuttuktan sonra içine yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz cıvık hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye piştiğinde top top olacak şekilde sıkın. Isıtılmış fırında 170 derecede hamurlar şişip rengi hafif pembeleşinceye dek pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını açmadan 20 dk. kadar içerisinde soğumasını bekleyin.

İç kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri önce mikserle çırpıp tencereye aldıktan sonra sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı da ekleyip karıştırın. Soğumaya bıraktığınız kremanın üzerinin sertleşmemesi için streç film ya da bir kapakla kapatın.

Üst kreması için tüm malzemeleri bir tencerede koyulaşıncaya dek pişirin.

Profiterol toplarını bıçakla enlemesine ortadan kesip arasına iyice soğuyan ve koyulaşan iç kremadan koyun. Geniş ve derin bir kaba dizdiğiniz topların üzerine kakaolu sosu gezdirin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilebilir.

Afiyet Olsun...