19 Ocak 2011 Çarşamba

Deniz Börülcesi Salatası

Yıllar önce Bodrum’da tadını keşfettiğim bu güzel mezeyi paylaşmak istiyorum bugün.

Ege bölgesinde yetiştiği için buralarda bulmak güç olsa da bazen büyük marketlerde raflarda çarpıyor gözüme, bazen de semt pazarına Ege’den gelen köylülerde buluyorum ve bir hazine sayıp hemen alıyorum.  

Haşlandıktan sonraki ayıklama kısmı biraz zahmetli olsa da lezzeti eziyetine değiyor…

Malzemeler
2 demet deniz börülcesi
1/2 bardak zeytin yağı
1 limonun suyu
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz (çok az)



Deniz börülcelerini yıkadıktan sonra kaynayan suda 15-20 dk. haşlayın. 

 

Haşlanıp suyu süzüldükten sonra her dalı bir elinizin işaret ve baş parmağı arasında kök kısmnını tutun, diğer elinizle yumuşark kısmını sıyırın. Bu işlem sonunda kök kısmı ile içindeki sert kılçığı elinizde kalacak, sıyırdığınız yumuşak yeşil kısım ise salatayı yapacağınız yenecek kısım.  

Dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırıp ayıkladığınız deniz börülcelerini karıştırın.  

Deniz börülcesi zaten tuzlu bir bitki olduğu için az tuz koymaya özen gösterin veya tadına baktıktan sonra dilediğiniz kadar tuz ekleyin.  

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder