17 Mayıs 2011 Salı

Renkli Patates Pastası


Tamamen doğaçlama oluşturduğum bu patates salatası hem görünüm hem lezzet açısından tam not aldı...


Malzemeler
4-5 ad. patates
1/2 su bardağı mayonez
Tuz
1 diş sarmısak
2 su bardağı süzme yoğurt
2-3 dilim kırmızı pancar turşusu
7-8 ad. kornişon turşu



Patatesleri haşlayıp soğuttuktan sonra ezerek püre haline getirin. (Ben patatesi ezeceğim tariflerde çabuk haşlansın diye kabuklarını soyup 2'ye veya 3'e dilimleyip haşlıyorum)
Püre haline getirdiğiniz patatese tuz, 1/2 su bardağı mayonez ve dövülmüş sarımsağı ekleyip eze eze karıştırın. Hazırladığınız püreyi 2 eşit parçaya bölün. Parçalardan birine ezilmiş, rendelenmiş veya minik minik doğranmış kırmızı pancar turşusu ekleyip karıştırın.

Yuvarlak bir salata kasesinin iç yüzeyini yanlardan taşacak şekilde streç film kaplayın.

Sade patates püresinin yarısını kasenin içine bastırın. Süzme yoğurdu dilimlenmiş kornişon turşu ile karıştırın. Yarısını pürenin üzerine yayın. Üzerine bir kat pancar turşulu (renkli) püre koyup yayın.  Süzme yoğurdun kalan yarısını yayın. Sonra önce sade pürenin kalanını sonra renkli pürenin kalanını yayın ve kenarlardan taşan streç filmi üzerine kapatıp buzdolabında bu şekilde en az 4 saat bekletin.

Çıkardıktan sonra üzerine kapadığınız streç filmin kenarlarını açıp düz bir tabağa ters çevirin. Streç filmi yavaşça üzerinden sıyırın.

Püre pastanın üzerini nane, sumak vb. dilediğiniz baharatlarla süsleyerek soğuk servis edin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder