17 Mayıs 2011 Salı

Yoğurtlu Buğday Salatası



Malzemeler

3 su bardağı aşurelik buğday
3-4 dal taze soğan
Bir tutam dereotu
1 ad. bütün tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
4-5 ad. kornişon turşu
4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
Tuz


Buğdayları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkadıktan sonra kaynamış suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Tavuk göğsünü haşlayıp elinizle liflerine ayırın (didikleyin)

Yoğurt ve mayonezi büyük bir kapta iyice karıştırın. İçine küp küp doğranmış kornişon turşu, mısır, tuz, ince kıyılmış taze soğan, ceviz ve dereotu ekleyip karıştırın.

Haşlanan buğdayları süzüp soğuk sudan geçirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Son olarak parçalanmış tavuk liflerini de karıştırın.

1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra soğuk servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder