3 Şubat 2012 Cuma

Etsiz Kapuska Yemeği

 

Malzemeler

1 top beyaz lahana
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul Biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp kalanı şeritler halinde ince ince doğradıktan sonra sudan geçirip süzün. (sert olan damarları da ayırabilirsiniz.)

Kavrulan soğanlara salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanaları ekleyip yarısına kadar kaynar su ekleyin. (lahana kendisi de sulanacağı için fazla su koymamaya özen gösterin)

Tuz ve dilediğiniz ölçüde pul biber ekledikten sonra iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Soğuk veya sıcak servis edilebilir. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder