3 Şubat 2012 Cuma

Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler

4-5 ad. kereviz
1 baş kuru soğan
2 ad. havuç
Bir çay kaşığı tuz
2 ad. kesme şeker
1 ad. limonun suyu
1 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile çok az kavurun. Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.

Kerevizleri soyup, dilediğiniz büyüklükte doğrayarak bekletmeksizin tencereye ekleyin. (Soyup bekletince hemen kararabilir.) Bir kase suda 1 yemek kaşığı unu çözüp tencereye ekleyin.

Üzerlerini geçmeyecek kadar su, limon suyu, kesme şeker ve tuzu ekleyip havuçlar ve kerevizler yumuşayıncaya dek pişirin. Soğuk servis edin.

NOT : Dilerseniz kerevizlerin tepesindeki yeşi kısımları da yemeğe ekleyebilirsiniz. Ayrı bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder