3 Şubat 2012 Cuma

Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler

4-5 ad. kereviz
1 baş kuru soğan
2 ad. havuç
Bir çay kaşığı tuz
2 ad. kesme şeker
1 ad. limonun suyu
1 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile çok az kavurun. Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.

Kerevizleri soyup, dilediğiniz büyüklükte doğrayarak bekletmeksizin tencereye ekleyin. (Soyup bekletince hemen kararabilir.) Bir kase suda 1 yemek kaşığı unu çözüp tencereye ekleyin.

Üzerlerini geçmeyecek kadar su, limon suyu, kesme şeker ve tuzu ekleyip havuçlar ve kerevizler yumuşayıncaya dek pişirin. Soğuk servis edin.

NOT : Dilerseniz kerevizlerin tepesindeki yeşi kısımları da yemeğe ekleyebilirsiniz. Ayrı bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun...

Etsiz Kapuska Yemeği

 

Malzemeler

1 top beyaz lahana
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul Biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp kalanı şeritler halinde ince ince doğradıktan sonra sudan geçirip süzün. (sert olan damarları da ayırabilirsiniz.)

Kavrulan soğanlara salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanaları ekleyip yarısına kadar kaynar su ekleyin. (lahana kendisi de sulanacağı için fazla su koymamaya özen gösterin)

Tuz ve dilediğiniz ölçüde pul biber ekledikten sonra iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Soğuk veya sıcak servis edilebilir. Afiyet Olsun...