14 Ekim 2010 Perşembe

Bitter Tabanlı Beyaz Çikolatalı Cheesecake


Ve işte internetin kenarında köşesinde bulabildiğim tariflerimden ilki:

cheesecake tarifi

Malzemeler
Tabanı için:
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
160 gr. bitter çikolata
1 pk. vanilya
2 tatlı kaşığı ince çekilmiş toz fındık
(evde bulunduğu için kullandım, yoksa çok gerekli değil..)
Kreması için:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 kutu sıvı krema (400 gr.)
2 pk. labne peyniri (400 gr.)
2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
1 pk. hazır beyaz çikolata sosu
2 bardak süt

Hazırlanışı
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı mikserle en yüksek devirde çırpın. Erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un, toz fındık ve vanilyayı katarak homojen bir kek hamuru elde edin. (Oldukça koyu, macun kıvamında olacak)
Fırını 180°’ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kek hamurunu yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltın. (Çıkarması kolay olsun diye kalıbın tabanına yağlı kağıt serdim ve kelepçeyle sıktırdım)
Krema için yumurta ve şekeri çırpın. Labne peyniri, sıvı krema, 2-3 damla limon suyu ve unu ekleyip iyice çırptıktan sonra kek hamurunun üzerine boşaltın ve fırına verin.
İlk 15 dk. 180°’de pişirdikten sonra dereceyi 160′a düşürüp üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırını söndürdükten sonra 15 dk. içinde bekletin.
Hazır çikolata sosunu 2 bardak süt ile sürekli karıştırarak pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz cheesecake’i kalıptan çıkarıp sosu üzerine yayın. Buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder