29 Ekim 2010 Cuma

Yoğurtlu Ezme Patates Salatası


Malzemeler
4-5 ad. patates
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
Tuz

Üzeri İçin:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
1 diş sarımsak
Nane, Sumak (veya pul biber)

Patatesleri haşlayıp soğuttuktan sonra ezerek püre haline getirin. (Ben patatesi ezeceğim tariflerde çabuk haşlansın diye kabuklarını soyup 2'ye veya 3'e dilimleyip haşlıyorum)
Püre haline getirdiğiniz patatese tuz, 1 su bardağı yoğurt ve 1/2 su bardağı mayonezi ekleyip eze eze karıştırın.
Püreyi orta derinlikte bir kaba (kare veya oval borcam olabilir) bastırarak yayın üzerini düzleyin.
Üzeri için; 1 su bardağı yoğurt, mayonez, dövümlüş veya ince rendelenmiş 1 diş sarımsağı karıştırın. Sosu, patatesin üzerine yayın.
Üzerini nane, sumak veya pulbiber ile süsleyin. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder