18 Ekim 2010 Pazartesi

Sakarca Kayganası

Bir an önce tariflerle dolsun istiyorum blogum, tıpkı eski günlerdeki gibi.. Yedeklerim yok olduğu için, zamanında  izinsiz tarifimi kopyalayıp yapıştıran yerlerden topluyorum tariflerimi :) ( İşe yaradılar ama bu yaptıklarının çirkinliğini değiştirmez !)


Bir Karadeniz yemeği var sırada:

Malzemeler
1 bağ sakarca
2 yumurta
1 kaşık tereyağı
tuz
 



Sakarcaları iyice yıkayıp dış tabakalarını soyarak ayıklayın. (taze soğan gibi)
Bol suda tepeleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün.
Yumurtaları çırptıktan sonra süzülmüş sakarcaları iyice harmanlayın. 
Tuzunu ekleyin.
Tereyağı kızdırılmış tavada çevirerek çift yüzünü kızartın.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder