16 Ekim 2010 Cumartesi

Kahvaltılık Krep Bohçaları


Yine eskilerden;


Malzemeler (4 kişilik)
Krep İçin:
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
İç Harcı:
1 ad. patates
1/8 kangal sucuk (veya 1/2 parmak sucuk)
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Üzerine:
Kaşar Peyniri
Krep hamuru için; yumurtaları tuz ile birllikte çırptıktan sonra, un ve sütü ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edene dek çırpın.
Tereyağ kızdırılmış tavada önünü ve arkasını fazla yakmadan kızartıp tabağa alın.
İç harcı için; patatesi küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Biberleri küçük küçük doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Sucuğu da küp küp doğrayarak biberlere ilave edin. (Ben, evdeki sucuk çok sert olduğu için rendelemeyi tercih ettim, kıyma gibi oldu.)
Son olarak ufalanmış beyaz peynir ve kızarmış küp patatesleri ekleyerek iç harcı tamamlayın.

Kreplerin ortasına iç harçtan 2 kaşık koyup kenarlarını katlayarak bohça yapın.
Fırın kabına alıp üzerlerine kaşar peyniri (rende veya dilim olabilir) koyduktan sonra 200° fırında üzerindeki kaşarlar eriyip hafif kızarana dek 5-10 dk. pişirin. 


 
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…





1 yorum: